fbpx
+359 882 25 05 95
Русе, България
OneXTleveLOneXTleveLOneXTleveL

Топ 5 най-бързите теми за WordPress

top-5-themes-wp

Ако вашият сайт не зарежда достатъчно бързо е трвърде вероятно посетителите да напуснат вместо да чакат да се зареди съдържанието. Независимо дали целта ви е да спечелите последователи или да правите продажби, всяка секунда е важна. Използвайки бърза и добре оптимизирана тема за WordPress може да увеличи шансовете ви да задържите вашите посетители.

За щастие има много леки WordPress теми, които могат да ви помогнат да постигнете целите си. В тази статия ще ви представим пет от най-бързите теми на WordPress. Всички те са създадени с висококачествен код и са адаптивни към всяка ниша.

1. GeneratePress

generatepress

GeneratePress е лека и достъпна тема. Високoкачественият код я прави стабилна и сигурна. Освен това, тя е оптимизирана за търсачки, което ви дава добро начало в подобряването на класирането ви в Google.

Тази тема се предлага и с много опции за персонализиране. Ще можете да редактирате всички елементи за офромление или да инсталирате демо сайтове. Тя е съвместима и с Elementor, което ще ви позволи да редактирате както настолни, така и мобилни версии на сайта си.

Общ размер: 39.8КВ

Оценка: А(99%)

Време за зареждане:  1.1s

 

2. Neve

neve-preview

Тя е модерна тема – ултрабърза и щади ресурсите на вашия сървър. Също така е оптимизирана за мобилни устройства, което ви дава допълнителен тласък на вашата SEO оценка. Най-хубавото е, че можете да започнете да я персонализирате почти веднага, без да ровите в кода, като инсталирате един от предварително изградените дизайни или така наречени „демота“.

Neve е съвместима с всички популярни билдъри на страници. Можете лесно да персонализирате различни елементи на уебсайта си и да виждате промени в реално време, докато редактирате. Като цяло тази тема е супер гъвкава и лесна за използване, което я прави идеално решение за начинаещи или напреднали потребители.

Общ размер: 57.6KB

Оценка: А(99%)

Време за зареждане:  0.9s

 

3. Astra

astra

Astra е една от най-популярните теми на WordPress. Тя е оптимизирана за допълнителна ефективност чрез премахване на зависимостите от jQuery, които често причиняват забавяне. Също така ви дава възможност да изберете отделни модули, които да включите на вашия сайт, така че да можете да редактирате съдържанието си по-ефективно.

Тази тема се предлага със собствен билдър, но можете и да използвате други популярни билдъри като Elementor и Beaver Builder. Освен това е снабдена с голяма библиотека с демо-та, като някой от тях са безплатни, други са платени. Също така и множество елементи за персонализиране, включително опции за дизайн на заглавията.

Общ размер: 107KB

Оценка: А(99%)

Време за зареждане:  0.9s

4. Zakra

Zakra-desktop-and-mobile

Zakra е многофункционална тема, която е много подходяща за онлайн магазини. Тя е оптимизирана за по-голяма скорост като по този начин увеличава шансовете ви за продажби през вашият онлайн магазин. Освен това е напълно адаптивна (responsive), така че уебсайтът ви ще изглежда добре на всяко устройство.

Разработчиците на тази тема предоставят множество полу-готови сайта (демота), включително и няколко за електронна търговия. Интегрира се добре с популярният билдър Elementor и работи безпроблемно с WooCommerce и е добре оптимизирана за търсачки (SEO), което я прави отличен избор за онлайн търговци на дребно.

 Общ размер: 97.1KB

Оценка: А(99%)

Време за зареждане:  0.6s

5. Customify

Customify

Както подсказва името, основната цел на тази тема е разширеното персонализиране. Можете да започнете с един от многото стартер сайтове или да изберете демо и да го настроите според нуждите си. Можете дори да правите промени по хедъра и футъра благодарение на вграденият билдър с който тази тема разполага. Но не и на последно място тя е съвместима и с Elementor.

Customify е бърза, лека и супер адаптивна, също така е добре оптимизирана за търсачки и съвместима с WooCommerce, което ще ви нареди високо в класациите на Google.

Общ размер: 381KB

Оценка: А(98%)

Време за зареждане:  1.5s

Скоростта е решаващ фактор за създаването на гладко потребителско изживяване и може да окаже огромно влияние върху вашите конверсии.

Бързото зареждане на вашият сайт също е задължително, ако искате да се класирате на челни позиции в Google.

Оставете коментар

bg_BG