fbpx
+359 882 25 05 95
Русе, България
OneXTleveLOneXTleveLOneXTleveL

Какво е SEO?

seo-optimisation

SEO е съкращение от “search engine optimization” – на български „оптимизация за търсачки“. Това е практика за увеличаване както качеството и количеството на трафика към вашият уебсайт, така и помотиране на вашият бизнес, бранд или уебсайт чрез неплатени (също известни като „органични“) резултати от търсачките.

Става въпрос за разбирането на това, което хората търсят онлайн – ключовите думи, които използват, отговорите на въпросите, които търсят и вида съдържание, което желаят да консумират.

SEO оптимизацията има две страни – едната е да знаете какво е намерението на вашата аудитория, а другата е доставянето й по начин, по който роботите на търсачките могат да намерят и разберат.

Основните елементи на SEO-то можете да видите на картинката по-долу.

seo-strategy-elements

Как работят търсачките?

Търсачките са машини за отговори. Те търсят милиарди парчета съдържание и оценяват хиляди фактори, за да определят кое съдържание е най-вероятно да отговори на запитването което вие сте въвели и искате да намерите.

Процесът на търсене и откриване на съдържание в Интернет се нарича „обхождане и индексиране“ (англ. crawling and indexing).

Кои резултати от търсенето са „органични“?

Както казахме по-рано, резултатите от органичното търсене са тези, които се печелят чрез ефективно SEO, а не се плаща за тях (т.е. не идват от реклами).

Защо е важно SEO-то?

На ни всички е ясно, че платената реклама, социалните медии и други онлайн платформи могат да генерират трафик към нашият уебсайт – Да това е така, но по-голямата част от онлайн трафика се управлява от търсачките. Резултатите от органичното търсене имат много по-голям обхват и изглеждат много по-надеждни за разумните търсещи и съответно получават много повече кликвания от платените реклами.

SEO-то е единственият онлайн маркетингов канал който, когато е настроен правилно, може да продължава да изплаща дивиденти във времето. Докато платената реклама се нуждае от непрекъснато финансиране за да може да изпраща трафик към вашия сайт.

Оптимизирането на вашия сайт ще ви помогне да предоставите по-добра информация на търсачките, така че вашето съдържание да бъде правилно индексирано и показано в резултатите от търсенето.

За финал имайте предвид, че оптимизацията на търсачките отнема време, за да задейства магията си. Няма да изпитате предимствата на SEO-то за една нощ. Всъщност може да отнеме месеци, за да се насладите на резултатите от вашата упорита работа. Създаването на качествено съдържание, което е фокусирано върху подпомагането на вашите посетители, е най-добрият начин за изграждане на устойчив онлайн бизнес, който ще продължи да привлича нов органичен трафик към сайта през следващите години.

Интересувате ли се да научите повече за това как SEO оптимизацията може да работи за вашия бизнес? Искате ли да изградите добре оптимизиран сайт? Ако не сте доволни от сегашното си класиране  в търсачките, може би е време да се свържете с нашият талантлив екип, който предоставя качествени SEO услуги, които ще ви помогна да подобрите класирането на вашият сайт в Google и да привлечете по-подходящ органичен трафик.

Оставете коментар

bg_BG